Handla i tid
Hela vårt julsortiment samt charkvaror går utmärkt att frysa. De tinas sedan långsamt i kylskåp och bibehåller sin ursprungliga kvalité. Önskar ni lämna in kött för rökning går det också att frysa efterråt för att sedan tas fram till jul.
Julsortiment 2024
Rimmad Julskinka 154 kr/kg
Rimmad Vildsvinsskinka 310 kr/kg
Vilda Prinskorv 240 kr/kg
Marias Julkorv 195 kr/kg
Varmrökt Hjort 450 kr/kg
Varmrökt Rådjur 450 kr/kg
Varmrökt Vildsvin 450 kr/kg
Kallrökt Vilt från 510 kr/kg
Hjortsalami 470 kr/kg
Viltsalami 490 kr/kg
Julmedwurst 390 kr/kg
Rullsylta 340 kr/kg
Rullsylta (senap & chili) 340 kr/kg – Nyhet!
Äppel & Kanelfläsk 340kr/kg
Jul Bringa 350kr/kg – Nyhet!
Viltpaté 350 kr/kg
Sötstark cognacs senap (180ml) 75 kr/st
Rökt hjortbog med ben 290kr/kg
Rökt vildsvinsbog med ben från 250kr/kg
Rökt Rådjursbog med ben 290 kr/kg
Rökt Rådjurslår 525kr/st
Vi tar enbart emot beställningar på presentförpackningar, julskinka, prinskorv, julkorv, bogar samt skivat chark. Vi kommer att producera allteftersom för att se till att vi har fullt sortiment i hela december
För beställning ring 0551-42042 eller maila till info@hygn.se
Öppettider Gårdsbutik & Rökeri
Ordinarie öppettider:
Torsdag 11-17
Fredag 11-17
Lördag 10-14
December v. 49-50
Onsdag 11-17
Torsdag 11-17
Fredag 11-17
Lördag 10-14
December v. 51-52
Onsdag 11-18
Torsdag 11-18
Fredag 11-18
Lördag 10-16
Söndag 10-16
Måndag 23/12 10-14
Öppettider inför Nyår
Fredag 27/12 kl 11-17
Lördag 28/12 kl 10-14
Måndag 30/12 kl 11-18
Tisdag 31/12 kl 10-14
Rökning av kött
November
Vi tar emot kött för rökning varje vecka. Inlämning sker under gårdsbutikens öppettider. Köttet är klart att hämta fredag-lördag veckan därpå. Köttet går utmärkt att frysa och ta fram och tina till jul. Önskar ni kött till adventshelgerna rekommenderar vi att ni lämnar in v.47. Priset är 89 kr/kg efter rökning
December
Önskar ni hämta köttet strax innan jul gäller inlämning 11-14/12. Köttet är då klart att hämta under 20-23/12.
Priset är 99kr/kg efter rökning
Vi kan enbart i mån av tid erbjuda skivning av kött i December.
Köttet ska vara tinat när ni lämnar in det och vi ber er att packa upp köttet ur förpackningen (plast, folie, vakuumpåse) och lägga allt i EN bärkasse.
Vid vildsvinskött medtag trikinprover.
Julklappstips!
Välj något av våra alternativen nedan eller så ni kan välja andra produkter ur vårt sortiment och fylla en jutesäck med valfritt belopp. Vi har även presentkort på valfritt belopp med giltighet 1 år. Notera att innehåller säcken skivat är det hållbarhet 1 vecka på en del av produkterna, går givetvis bra att frysa. Alla alternativen är kylvaror.
Vi är tacksam för er beställning minst 5 dagar i förväg. Är ni ute i sista minuten kan det vara värt att ringa till oss och höra om vi har tid att ordna det åt er. 0551-42042
Alternativ 1 – 495kr
Jutesäck fylld med:
1 bit julmedwurst ca 2,5hg
5hg Vilda Prinskorvar
1 bit rökt hjort ca. 2,5hg
1hg skivad Äppel- & Kanelfläsk
1hg skivad Kallrökt nötkött
2 Hygns Juliga Ölkorv
Alternativ 2 -875kr
En låda fylld med följande delikatesser:
1 Viltsalami
1 Julmedwurst
5hg Vilda prinskorvar
2hg skivad Rökt hjort
1hg skivad Äppel- & Kanelfläsk
1 Cognacssenap 110ml
Skorpor/Kex från Knäck & Bräck
1 Fikonmarmelad från Lindhags
1 bit Grönmögelost från Ljusåsens Mejeri
1 ask med praliner från Sockerslottet
Alternativ 3 – 495kr
Jutesäck fylld med:
1 bit Julmedwurst ca 2,5hg
5hg Vilda Prinskorvar
1 burk Cognacssenap 110ml
1 burk Fikonmarmelad från Lindhags
1 Saffranskola från Börslyckegård
1 Chokladkaka från Wermlandschoklad
Det finns även presentkort på valfritt belopp att köpa. Giltighet 1 år.