Hygns Gård, 681 93 Kristinehamn  0551-42042

Om Oss

Vi producerar allt på gården, från uppfödning till en färdig måltid,  med fokus på kvalité och omsorg om råvaran. Hygns Vilt värnar om kunden och dess upplevelse vid ett besök hos oss.

Hygns Vilt startades 1997 och drivs av Karin Höglund tillsammans med föräldrarna Maria & Ulf. De har alla ett brinnande intresse för mat och råvaror – samt en bred erfarenhet av olika kulturers matlagning.

På Hygns Gård har vi ett EU-godkänt viltslakteri, Rökeri och Gårdsbutik i direkt anslutning till hjorthägnen. Vi tar ansvar för hela produktionskedjan från uppfödning till en delikatess måltid. Det vackra Visnums-Kil är ett centrum för produktion av vilktkött och charkprodukter av högsta kvalitet. Hygns Vilt har inget utrymme för kompromisser.
Vi bor och verkar mitt i naturen. Landskaps- och naturvård är en del av vår vardag. Hygns hjortar håller 100 ha av vårt landskap öppet. Strandängarna i fågelreservatet vid Vänerstranden betas och hålls öppna för ett rikt fågelliv.

Skogens Skafferi. Vårt måtto är att i första hand förädla den förnämliga råvara som skogen producerar, viltkött med skogens kryddor och tillbehör.

Det skall gärna vara lite spännande att komma till Gårdsbutiken. Vi försöker ofta ha något nytt i disken: viltpatéer, viltröra, grillskivor och hjortbiffar m.m. Recept och viltkokböcker finns på hyllan för att ge inspiration till Ert måltidsskapande. Utöver Gårdsbutiken levererar vi även till restauranger och grossister samt andra butiker. Vi finns även med på Reko-Ringen i Kristinehamn, Karlskoga och Karlstad.

I boken Sinnenas Landskap är vi refererade; ”Inga kompromisser! Om vi ska göra det här ska det vara bra – och riktigt bra.” Här gör vi aldrig avkall på våra höga kvalitetskrav. Den småskaliga produktionen kan aldrig konkurrera med låga priser – enbart med kvalitet, smak och trygghet.