Handla i tid
Hela vårt julsortiment samt charkvaror går utmärkt att frysa. De tinas sedan långsamt i kylskåp och bibehåller sin ursprungliga kvalité. Önskar ni lämna in kött för rökning går det också att frysa efterråt för att sedan tas fram till jul.
Julsortiment 2025
Rimmad Julskinka 189 kr/kg
Rimmad Vildsvinsskinka 330 kr/kg
Vilda Prinskorv 260 kr/kg
Marias Julkorv 230 kr/kg
Varmrökt Hjort 490 kr/kg
Varmrökt Rådjur 490 kr/kg
Varmrökt Vildsvin 450 kr/kg
Kallrökt Vilt från 540 kr/kg
Hjortsalami 490 kr/kg
Viltsalami 490 kr/kg
Julmedwurst 410 kr/kg
Rullsylta 390 kr/kg
Rullsylta (senap & chili) 390 kr/kg
Äppel & Kanelfläsk 390kr/kg
Viltpaté 410 kr/kg
Sötstark cognacs senap (180ml) 89 kr/st
Rökt hjortbog med ben 310kr/kg
Rökt vildsvinsbog med ben från 290kr/kg
Rökt Rådjursbog med ben 310 kr/kg
Rökt Rådjurslår 545kr/st
Vi tar enbart emot beställningar på presentförpackningar, julskinka, prinskorv, julkorv, bogar samt skivat chark. Vi kommer att producera allteftersom för att se till att vi har fullt sortiment i hela december
För beställning ring 0551-42042 eller maila till info@hygn.se


Öppettider Gårdsbutik & Rökeri
Ordinarie öppettider:
Torsdag 11-17
Fredag 11-17
Lördag 10-14
December v. 49-50 (3-13/12)
Onsdag 11-17
Torsdag 11-17
Fredag 11-17
Lördag 10-14
December v. 51-52
Onsdag 17/12 11-18
Torsdag 18/12 11-18
Fredag 19/12 11-18
Lördag 20/12 10-16
Söndag 21/12 10-16
Måndag 22/12 11-18
Tisdag 23/12 10-13
Öppettider inför Nyår
Måndag 29/12 kl 11-17
Tisdag 30/12 kl 11-17
Onsdag 31/12 Stängt
Semesterstängt 31/12-22/1-26
Rökning av kött
November
Vi tar emot kött för rökning varje vecka. Inlämning sker under gårdsbutikens öppettider. Köttet är klart att hämta fredag-lördag veckan därpå. Köttet går utmärkt att frysa och ta fram och tina till jul. Önskar ni kött till adventshelgerna rekommenderar vi att ni lämnar in v.47.
December
Önskar ni hämta köttet strax innan jul gäller inlämning 10-13/12. Köttet är då klart att hämta under 20-23/12.
Priset är 99kr/kg efter rökning i December.
Vi kan enbart i mån av tid erbjuda skivning av kött i December.
Köttet ska vara tinat när ni lämnar in det och vi ber er att packa upp köttet ur förpackningen (plast, folie, vakuumpåse) och lägga allt i EN bärkasse.
Vid vildsvinskött medtag trikinprover.
Julklappstips!
Välj något av våra alternativen nedan eller så ni kan välja andra produkter ur vårt sortiment och fylla en jutesäck med valfritt belopp. Vi har även presentkort på valfritt belopp med giltighet 1 år. Notera att innehåller säcken skivat är det hållbarhet 1 vecka på en del av produkterna, går givetvis bra att frysa. Alla alternativen är kylvaror.
Vi är tacksam för er beställning minst 5 dagar i förväg. Är ni ute i sista minuten kan det vara värt att ringa till oss och höra om vi har tid att ordna det åt er. 0551-42042

Alternativ 1 – 495kr
Jutesäck fylld med:
1 bit julmedwurst ca 2hg
5hg Vilda Prinskorvar
1 bit rökt vildsvin ca. 2hg
1hg skivad Äppel- & Kanelfläsk
1hg skivad Kallrökt nötkött
2 Hygns Juliga Ölkorv

Alternativ 2 – 945kr
En låda fylld med följande delikatesser:
1 Hjortsalami
1 Julmedwurst
5hg Vilda prinskorvar
2hg skivad Rökt Nötrulle
1hg skivad Äppel- & Kanelfläsk
1 Cognacssenap 110ml
2 Julmust från Blask
Skorpor/Kex från Knäck & Bräck
1 Marmelad från Lindhags
1 bit ost från Ljusåsens Mejeri
1 Kolastång från Lindhags

Alternativ 3 – 495kr
Jutesäck fylld med:
1 bit Julmedwurst ca 2hg
5hg Vilda Prinskorvar
1 burk Cognacssenap 110ml
1 burk Fikonmarmelad från Lindhags
1 Kolastång från Lindhags
1 Chokladkaka från Wermlandschoklad
Det finns även presentkort på valfritt belopp att köpa. Giltighet 1 år.
